Daha doğdukları ilk anda insanlara karşı sonsuz sevgi duyarak dünyaya gelen tek hayvan türüdür, köpekler. Her ne kadar birçok insan köpeklerden korkuyor olsa da onlar için durum başkadır. Sizin sevgi dolu bir bakışınız, gülümsemeniz kendisine güvende hissetmesine ve yakınlık göstermesine sebep olabilir. Yeni satılık köpek sahiplendiğiniz bir köpek, sık sık etrafınızda dolanarak sizi ve eşyalarınızı koklayabilir. Zaman içerisinde kokunuz onun rahatlatıcısı olacaktır. Sık sık onları, eşyalarınız ve hatta kıyafetleriniz üzerinde uyurken bulabilirsiniz. Koku alma duyularının yanında kulakları da çok iyi duyar. Her nerede olursanız olun seslenmeniz halinde ya da en ufak bir sesi anında duyacaktır. Bu özellikleri onların çoğu zaman polis, av, amaçlı kullanılmasına da sebep olmaktadır.
Sahiplenmiş olduğunuz köpeğiniz, yavru, yetişkin ve hatta yaşlı bile olabilir. Yaşı ve cinsi ne olursa olsun, her daim sahibine bağlılığı hep etkileyici olmuştur. Yeni dostunuza ait hiçbir şey bilmiyor olabilirsiniz. Karşılıklı birbirinizi tanımak için hem kendinize hem de köpeğinize zaman vermelisiniz. Bu arada köpeğinizin bakımı ve beslenmesi hakkında bilgi edinebilir ve öğrendiklerinizi yeni arkadaşınızda uygulayabilirsiniz. Ancak köpeğinizin sağlığı, cinsi, bakımı ve beslenmesi hakkında merak ettiğiniz konuları mutlaka veteriner hekime danışarak yapmanız, hem sizin hem de küçük dostunuz için en doğrusu olacaktır. Köpeğinizin bakımı nasıl olmalıdır? Sahip olduğunuz köpek yaşı ne olursa olsun, üşüdüklerini unutmamalısınız.
Köpeğinizin üzerinde taşımakta olduğu kürkü onun üşümeyeceği anlamına gelmez. Tıpkı insanlar gibi onlarda üşür. Bu nedenle özellikle küçük ve tüysüz olanların kış aylarında mutlaka giydirilmesinde fayda var. Eğer köpeğiniz bahçede kalıyorsa, o zaman mutlaka bir kulübe edinin. Sevgili dostunuza her zaman vakit ayırın. Mümkünse hemen her gün dışarıya çıkarmalısınız. Uzun yürüyüşleri severler. Günde en az iki kere dışarı çıkarmaya özen göstermelisiniz. Fazla zamanınız yoksa spor satılık yavru köpek amaçlı yaptığınız uzun yürüyüşler de onu da yanınıza almayı ihmal etmeyin. Size eşlik etmekten keyif alacaktır. Köpeğinize mutlaka bir tasma takın ki, kaybolması halinde bulunması kolay olsun. Hatta tasmasında sahibinin adı, iletişim bilgileri olursa çok daha iyi olacaktır.
Köpeğinizin beslenmesi ise, onun cinsine, yaşına ve dönemine göre değişik olacaktır. . Ancak hepsinin ortak noktası verilecek mamanın içeriğinin önemidir. Her döneme uygun olarak alınması gereken besinin ne ve nasıl olması gerektiği en iyi veteriner hekimin danışmanlığında olur. Köpeğinize bir ürünü alırken dikkat edilmesi gerekenler ise, öncelikle son kullanma tarihidir. Yavru köpeklere mama daha sık verilebilir, ama yetişkinler için sadece günde iki öğün yeterlidir. Mama içeriğinde açıklamalı protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallerin olmasına özen gösterin. Mama kabının yanında her daim temiz ve taze bir su kabı mutlaka olmalı. Köpeğinizin yaptığı aktivitelerden hemen sonra ya da önce mama verilmemeli. İhtiyacı olan kalsiyum, fosfor oranının dengeli şekilde alması önemlidir. Çünkü aşırı verilen kalsiyum yavru köpek fiyatları kireçlenmelere sebep olabilir. Bağırsaklarının rahat çalışması için selülozun mamasında yeterli oranda bulunması gerekir.
Köpeğinize mama alımını nereden yapabileceğinizi düşünüyorsanız, Köpek Maması Yalova sayesinde aradığınız mama ürünü/ürünlerine sahip olabilirsiniz. Merak ettiğiniz her türlü soruya cevap bulabilir ve güvenle alışveriş edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki, bir köpek sahiplenildiği zaman tüm sorumluluğu tamamen sahibine ait oluyor. Başına bir şey geldiği ya da kaybolduğu zaman yine sahibi sorumludur. Ancak bazen sokaklarda başıboş bırakılmış, hem cins, hem de kimsesiz köpekler bulunuyor. Eğer bir köpeği sadece kısa süre besleyip, sevip sonra mekân değişikliği sırasında sokağa bırakılmak amaçlı sahiplenmeyi düşünüyor ve evinize dönüş yolunda onu da sokağa terk edecekseniz, lütfen o köpeği hiç sahiplenmeyin. Çünkü belli bir bakıma tabii tutularak sevilmiş hiçbir köpek ev hayatını sokakta bulamıyor ve bağışıklık sistemleri sokakta yaşamaya uygun olmadığı için ciddi sağlık sorunları yaşayarak ölebiliyor.
Bir Cevap Yazın